על פי מחקרים שונים שנערכו בארץ ובחו"ל, כ-10% מהאוכלוסיה תסבול בשלב מסוים מחרדה כזו או אחרת.
העובדה היותר מעניינת שרבים לא מודעים אליה, היא כי רק שליש מהאנשים הללו יפנו בסופו של דבר לאפיק של טיפול בחרדות מקצועי.
טיפול בחרדות או בשלבים המתקדמים שלה – התקף חרדה, תסייע להחזיר את השגרה לחיי האדם הסובל ממנה, באמצעות שיחות, אבחון והתאמת הטיפול למצב המטופל.
בהקשר של חרדה חשוב לדעת, כי אבחנה מוקדמת למצב הנפשי, יכולה לקצר משמעותית את זמן הטיפול. ככל שמטופל יפנה מוקדם יותר לעזרה, כך הסיכוי שהחרדה שלו תעלם לגמרי, יגדל משמעותית. אלו סוגי חרדות קיימים? ומהי שיטת הקסם שאני מלמד את המטופלים שלי, שמסייעת להם להפטר מהחרדות ללא תרופות?

החרדות הנפוצות ביותר
כל חרדה שהיא, מכל סוג, מתאפיינת בראש ובראשונה בתחושת פחד משתקת, הגורמת לאדם לחוות חוסר אונים.
בנוסף, בחרדה קיים גם מרכיב מחשבתי. המחשבה השלילית המשולבת עם דיכאון בדרך כלל משתלטת עליה ועטופה בדאגה המדירה שינה מעינינו.
יתרה מכך, כל חרדה מורכבת גם ממרכיב גופני. הסימנים הגופניים של חרדה הם מגוונים וכוללים: תחושת מתח בגוף ובשרירים, לחץ בחזה, כאבי ראש וצוואר, רעד, חוסר שליטה ועוד.
טיפול בחרדות כמה מסוגי הנפוצות ביותר שאנו מטפלים בהן בקליניקה
חרדה חברתית – חרדה זו נחשבת לחרדה הנפוצה ביותר בקרב אנשים הסובלים מחרדות, והיא עשויה לשבש את כל חייו של האדם.
למשל: חוה שיתפה אותי שבעקבות החרדה החברתית ממנה היא סובלת היא ממעטת לעזוב את הבית. לכן, היא עזבה את עבודתה במשרד ועברה לעבוד מהבית.
חרדת נהיגה – התקף חרדה בזמן נהיגה נחשב נפוץ גם כן, ומאופיין בתחושות גופניות קשות מאוד בשעת הנהיגה. תסמיני החרדה הם קיצוניים למדי, וכוללים מחשבות חוזרות הקשורות בפחד מנהיגה.
למשל: רועי לא ינהג לעולם מחוץ לעיר. ברגע שהוא עוזב את חיפה ועולה על כביש בין עירוני, ליבו מתחיל לפעום במהירות, והוא נכנס לסחרור חושים.
פוביה ספציפית – פוביה הינה מצב של התקף חרדה קיצוני או פחד "מבעית" הממוקד בחפץ מסוים או באירוע מסוים. תגובת החרדה בדרך כלל אינה פרופורציונלית ואינה תואמת את המציאות.
למשל: ענבל סיפרה לי שלפני מספר שבועות נתקלה בעכבר בפח הזבל הביתי שלה. מאותו רגע, היא נתקפה בפחד, והיא מסרבת להכנס למטבח, ולא כל שכן לפתוח את פח האשפה.
היפוכונדריה – נקראת גם "חרדה בריאותית". מדובר בפחד ממחלות, וחשש לחולי מכל כאב קטן או חרדה בעקבות מחלה שהאדם עבר בעבר.
למשל: בכל פעם שמוטי מרגיש חולשה, הוא נתקף חרדה, ורץ למדוד את לחץ הדם שלו ומבקש מהרופא שלו בדיקות דם מקיפות (גם ללא קשר לתחושה הפיזית שלו לאחר מכן).
אגורפוביה– חרדה זו באה לידי ביטוי בפחד בלתי מוסבר ממקומות ציבוריים הומים ומרחבים פתוחים. אנשים הסובלים מחרדה זו, נמנעים מנסיעה באוטובוס, ברכבת או מטיסה במטוס או מיציאה למקומות הומי אדם.
למשל: שלי סיפרה לי שהיא חוששת מאוד מטיסות.
החשש שאולי תתקע בין שמיים וארץ, והפחד שלא תוכל לחלץ את עצמה פשוט משתק אותה.

טיפול בחרדות – לא עוד פתרון פלסטר
אם אתם סובלים מחרדה מתמשכת, והמתח הפך להיות עד כדי כך קיצוני שהוא פוגם בהתנהלות היומיומית שלכם, חשוב מאוד לטפל בעניין, ולא בהכרח שדווקא אצל פסיכיאטר.
במהלך הטיפול האישי בקליניקה שלי, נתחיל באבחון החרדה, כלומר נבין מדוע החרדה מופיע אצלכם וכיצד היא באה לידי ביטוי.
לאחר מכן, נתחיל בטיפול יסודי ושורשי, שונה מאוד מכל טיפול שעברתם עד כה-
אחד מן הטיפולים המומלצים שלנו זהו טיפול ב – CBT כמובן שנבנה יחד תוכנית טיפולית שתוביל אתכם תוך מספר פגישות לסילוק החרדה מחייכם.
נתחיל בהפחתת התחושות, המחשבות והקלה על ההתנהלות היומיומית ולבסוף נגיע לשינוי שיעלים את החרדה מחייכם.
הפתרון שאני מציע בקליניקה אינו פתרון פלסטר, שמטפל אך ורק בסימפטומים ומשכך את התחושות העזות שאתם חווים, אלא הוא פתרון יסודי ושורשי-
שנכנס לעומק המחשבות והתפיסות, ומשנה אותם מהשורש.

זו ממש לא בושה לחוש חרדה
היה היה פעם גנרל ידוע שהיה נראה לכולם כהתגלמות הבטחון העצמי.
הוא נלחם במלחמות מפורסמות, וקל היה להבחין באומץ ליבו ועוז רוחו.
רק לאחר מותו נתגלו כתבים שלו שחשפו את האמת אודותיו- העובדה שהיה עסוק כל הזמן במאבק פנימי תמידי, לפחות כמו המלחמות שניהל בחייו.
בכל פעם שחש חרדה, הוא היה אומר לעצמו "פחד, טיפש, פחד, אבל המשך ללכת!".
בדומה לאותו גנרל אמיץ, גם אנחנו צריכים ללמד את עצמנו שזו ממש לא בושה לפנות לעזרה אם אנחנו חשים חרדה, ובמקביל להמשיך "ללכת" בכל מצב.
רק כך נוכל להתגבר על חוסר בטחון, ועל החרדה שמונעת מאיתנו לעשות ולפעול.
מניסיוני, דווקא הנחישות לעשות דבר חיובי בשעה שהמוח מלא במחשבות שליליות ומייאשות, היא ורק היא יכולה לסייע לכם למגר את המחשבות השליליות.
אמחיש את העניין באמצעות דוגמא של מטופלת שלי, שאני מאמין שהיא ממש לא היחידה שמרגישה כך:
"תגובת ברירת המחדל שלי, היתה לבכות ולהתנהג בעוינות בכל פעם שחשתי מדוכאת או פגועה.
אבל, כשהתחלתי להרגיש את החרדה מכרסמת בתוכי בשבוע שעבר, החלטתי שאני מחייכת לכולם ויהי מה, למרות שהביטחון העצמי שלי היה בשפל בדיוק כמו שאתה הנחית אותי, אורי.
שמרתי את תחושת המצוקה שלי לעצמי והייתי קצת "לא אמיתית", אם להודות על האמת. התוצאה הטובה לא איחרה לבוא- הרגשתי חזקה יותר וההערכה העצמית שלי עלתה בעקבות העובדה שלא נכנעתי לחרדות שלי".
אם אתם מעוניינים לטפל בחרדות באופן יסודי, ולהרגיש סיפוק עילאי כתוצאה מההתמודדות שלכם עם החרדה בכוחות עצמכם, אני מזמין אתכם ליצור קשר.